18 лютого 2020 р.

Організація екскурсій

Ботанічні сади відіграють поважну роль в екологічній освіті та вихованні широкого кола населення – школярів, студентів, аматорів тощо. Популяризація знань про рослинний світ здійснюється співробітниками ботанічного саду під час проведення екскурсій по експозиціям ботанічного саду.

З колекціями рослин ботанічного саду  харків’яни та гості нашого міста можуть ознайомитися за адресою вул. Клочківська, 52 у складі групової екскурсії з вівторка по четвер о 9-00; 10-00; 11-00; 13-00 та 14-00 годині ТІЛЬКИ за попереднім записом. Також можливо проведення фотозйомок урочистостей (весіль, днів народження, випускних тощо). 

Попередній запис на екскурсії та фотозйомки здійснюється у будні дні з 9-00 до 15-00 за телефоном 068-505-96-95.

Правила відвідування ботанічного саду під час воєнного стану

1. Якщо повітряна тривога розпочалася до початку екскурсії Ботанічним садом, то її відновлення відбувається після її завершення.

2. Після оголошення повітряної тривоги гучномовцем екскурсія призупиняється. Відвідувачі мають негайно залишити територію ботанічного саду та пройти до укриття.  Радимо перед візитом в ботанічний сад переглянути, де розташовані найближчі укриття. 

3. Якщо на момент оголошення повітряної тривоги екскурсія тривала 45 хвилин і більше, вважаємо, що вона відбулася.  

4. Якщо тривогу не скасують протягом 30 хвилин, запрошуємо Вас на наступну екскурсію після закінчення повітряної тривоги, або Ви можете відвідати ботанічний сад протягом тижня у зазначений у розкладі час. 

5. Під час загострення воєнного стану та у разі особливо небезпечних подій ботанічний сад залишає за собою право не приймати відвідувачів і переносити заплановані екскурсії. Відповідна інформація з’явиться на офіційному сайті.


ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ

НА ТЕРИТОРІЇ БОТАНІЧНОГО САДУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ БУДЬ-ЯКА ДІЯЛЬНІСТЬ, ЩО НЕ ПОВ'ЯЗАНА З ВИКОНАННЯМ БЕЗПОСЕРЕДНІХ ЗАВДАНЬ БОТАНІЧНОГО САДУ ТА ДІЯЛЬНІСТЬ, ЯКА СТАВИТЬ ПІД ЗАГРОЗУ ЗБЕРЕЖЕННЯ КОЛЕКЦІЙНОГО ФОНДУ

А САМЕ:
  • проїзд усіх видів транспорту без пропуску, виданого дирекцією ботанічного саду;
  • катання на велосипедах, ковзанах, лижах, санях, інші дії, які можуть шкодити колекціям рослин;
  • збір або знищення окремих рослин, їх квіток і плодів, будь-яке пошкодження дерев і кущів, газонів, квітників та ін .;
  • влаштування місць відпочинку та розведення багать;
  • пошкодження парканів, інформаційних щитів, охоронних знаків, малих архітектурних форм та іншого устаткування;
  • викид сміття і вигул тварин на території.

ОБ'ЄКТ ОХОРОНЯЄТЬСЯ ДЕРЖАВОЮ. ПОРУШЕННЯ ПРИРОДООХОРОННОГО РЕЖИМУ НЕСЕ ЗА СОБОЮ АДМІНІСТРАТИВНУ АБО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗГІДНО ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ.


27 коментарів:

  1. Добрый день, вы сейчас принимаете посетителей?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! На превелику жаль, на час карантину ботанічний сад зачинено для відвідування та проведення фотозйомок!

      Видалити
  2. Добрый день. Вы еще не принимаете остей?

    ВідповістиВидалити
  3. Здравствуйте! Скажите, вы все еще закрыты на карантин?

    ВідповістиВидалити
  4. Доброго дня?Зараз сад відкрит для екскурсій?

    ВідповістиВидалити
  5. Доброго дня! На превелику жаль, на час карантину ботанічний сад зачинено для відвідування та проведення фотозйомок!

    ВідповістиВидалити
  6. Просто цікаво, чому ботанічний сад ім. Гришка в Києві працює і туди можна потрапити, чому можна потрапити на служіння у Ватикані, а в ботсад в Харкові неможливо? Тільки не кажіть про карантин, бо в Києві заходи безпеки жорсткіші, але доступ не закривають. І в доковідні часи потрапити до вас було складніше, ніж у Північну Корею

    ВідповістиВидалити
  7. Пані Олена, про Ватикан відомостей немає, може зараз і можна потрапити на служіння, хто зна. Але в доковідні часи наш ботанічний сад приймав відвідувачів з понеділка по п'ятницю з ранку до 17.00 не стягуючи плати за вхід. На жаль зараз ботанічний сад, як структурній підрозділ університету, закрит для відвідування.

    ВідповістиВидалити
  8. А сьогодні? Харків начебто вийшов із червоної зони карантину?

    ВідповістиВидалити
  9. Доброго дня! Скажіть будь ласка чи є можливість потрапити зараз в ботанічний сад? Зараз весна, скоро сезон магнолій - це одні з найкращих ліків і можливість відчути силу життя для прифронтового міста. Не ховайте від нас можливість зцілитися силою природи, будь ласка.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Питання щодо відкриття ботанічного саду для відвідувачів зараз вирішується. Додаткова інформація буде розміщена на сайті ботанічного саду.

      Видалити
    2. Дуже чекаємо на позитивне рішення. Місту потрібна терапія.

      Видалити
  10. Знову в Харкові, по дорозі заїхав до Полтави відвідав місцеву оранжерею. Був дощ , але мене зустріли й провели екскурсію, незважаючи на невеликі розміри оранжереї було досить людно. А так . . . .то в Києві обидва бот сади працюють , там в кожній секції спеціалісти наводять лад і за нагоди розповідають про рослини за якими вони доглядають. А в Харківську оранжерею мабуть так і не зможу потрапити .

    ВідповістиВидалити
  11. Доброго дня. Вже починають квітнути магнолії. Ми заглядаємо через решітки. І не дуже розуміємо за що ви так з нами. Ми готові купувати білети, готові волонтерити. Допомогти в будь чому. Озвучте проблему. Давайте вирішувати разом. У нас бот сад - історична пам’ятка, найстарший в Україні і найбільш ретельно захований в Україні. Будь ласка, досить ізоляції.

    ВідповістиВидалити
  12. здравствуйте, вы работаете? к вам можно попасть?

    ВідповістиВидалити
  13. Доброго дня! Питання щодо відкриття ботанічного саду для відвідувачів зараз вирішується. Додаткова інформація буде розміщена на сайті ботанічного саду.

    ВідповістиВидалити
  14. як жаль що коли така весняна краса у Ботанічному саді -він закритий ,,чекаемо на скоріше відкриття

    ВідповістиВидалити
  15. Добрий день, чи можливо у Вас 29.04.2023 року, зробити фотозйомку на весілля?

    ВідповістиВидалити
  16. Добрий день! Як до Вас можна потрапити на екскурсію з організованною групою?

    ВідповістиВидалити
  17. Доброго Дня! Як до вас потрапити з дитячою групою?

    ВідповістиВидалити
  18. Чи не працює ще ботанічний сад????? Дуже чекаємо відкриття

    ВідповістиВидалити
  19. Добрий день! чи працюєте ви зараз?

    ВідповістиВидалити
  20. Доброго дня. Як можна потрапити в Ботанічний сад? Чи це режимний об‘єкт?

    ВідповістиВидалити
  21. Будь ласка, відкрийте сад для відвідувачів!

    ВідповістиВидалити
  22. Доброго дня. Шановні працівники ботанічного саду, поділіться будь ласка з нами планами коли ми матимемо доступ до ботанічного саду. Ми вражені фото директора в тюльпанах - дуже гарно! І те саме з фото магнолії - вони прекрасні. Але ж це ніби насмішка над бажаючими потрапити в сад. «Давайте радіти квіту магнолії» але через паркан і через фото працівників саду.
    Є незліченна кількість людей, які готові купувати білети. Ми всі хочемо підтримати розвиток саду і допомогти університету Каразіна. Час подолати застарілі схеми.

    ВідповістиВидалити
  23. Доброго дня. Скажіть будь ласка коли планується відкриття ботанічного саду? І як можемо допомогти. Територія ботанічного саду на Отакара Яроша вся поросла травою і будяками, давайте організовувати роботу разом. З вашого боку потрібна лише ініціатива

    ВідповістиВидалити
  24. Добрий день! Підкажіть будь ласка чи працює ботанічний сад? Чи можна його відвідати та по яким дням? Як записатися, чи можна просто прийти і насолодитися квітами.
    Будь ласка, додайте актуальну інформацію (графік, номери телефонів) на google maps

    ВідповістиВидалити