29 грудня 2021 р.

Чекати вже не довго…

 

Сидить пряля та й пряде —

сніг іде — іде — іде —

нитка рветься де-не-де —

а вона пряде й пряде

Вже напряла хуртовин

на шапки для верховин,

на сувої полотна,

на завіску для вікна,

на хустину й укривало —

мало — мало — мало — мало

сніг іде — іде — іде —

а вона пряде й пряде...

Ліна Костенко

Ось і настав час підбиття підсумків 2021 року, року, що минає, року – який для нас був зовсім не простим. Це був другий рік, коли наш ботанічний сад, на превеликий жаль, не приймав відвідувачів. Але колектив ботанічного саду сумлінно працює над збереженням та розвитком колекцій та експозицій ботанічного саду так само, як і в попередні роки, коли відвідувачі могли на власні очі милуватися рослинами. Колектив ботанічного саду знайшов нову форму спілкування з харків’янами та поціновувачами природи. Дуже сподіваємося, що наші повідомлення та фотозвіти дозволили вам ознайомитися з життям ботанічного саду цього року та помилуватися красою рослин хоча б через екрани електронних девайсів.

Навіть у зимовий період, коли, начебто рослини відпочивають, робота у ботанічному саду не припиняється. Красивий і пухнастий сніг, що випав, зігнув гілки і стовбури молодих хвойних рослин, додавши клопоту співробітникам саду, які вже з самого ранку звільняють хвойні рослини від снігу. В оранжерейному комплексі продовжують доглядати рослини тропіків та субтропіків. З цією стороною життя саду ми познайомимо вас у наших майбутніх повідомленнях. Співробітники відділів квітникарства, дендрології та природної флори очищають зібране насіння, готують його до посіву навесні та для обміну з іншими ботанічними установами світу, складають звіти, уточнюють списки колекційних рослин і з нетерпінням чекають на прихід весни, щоб знову зануритися у чарівний, ароматний та повний любові світ живих рослин.

        Адміністрація та колектив ботанічного саду від щирого серця вітають вас, наші любі поціновувачі природи, з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим і пропонують фотопрогулянку по засніжених стежках нашого чудового ботанічного саду.
































































Немає коментарів:

Дописати коментар